Üye Giriş Formu

Doç. Dr. Saygın EKER

Doğum Tarihi: 1975
Doğum Yeri: İzmir

Eğitim Durumu ve Çalıştığı Kurumlar:

2005 - 2006: Şırnak Asker Hastanesi – Psikiyatri Uzmanı

1999 - 2004: Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı - Tıpta Uzmanlık Eğitimi

1993 - 1999: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi - Üniversite Eğitimi

1986 - 1993: İzmir Özel Fatih Lisesi – İzmir Atatürk Lisesi - Ortaöğrenim

1981 - 1986: İzmir Müdafaa-i Hukuk İlkokulu - ilköğretim

Yabancı Dil: İngilizce

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler :

• Türkiye Psikiyatri Derneği, Bursa Şubesi
  • Türk Biyolojik Psikiyatri Derneği
  • Alzheimer Derneği, Bursa Şubesi
  • Şizofreni Dayanışma ve Dostluk Derneği, Bursa
Yayınlar :
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
  1. Eker SS, Akkaya C, Akgoz S, Sarandol A, Kirli S., “Major Depresif Bozuklukta Sertralin ve Reboksetin'in Etkinlik ve Güvenilirliğinin Karşılaştırılması”, Türk Psikiyatri Dergisi, 16, 153-163 (2005).
  2. Yazicioglu B, Akkaya C, Sarandol A, Akgoz S, Saygin Eker S, Kirli S., “A Comparison of The Efficacy and Tolerability of Reboxetine and Sertraline Versus Venlafaxine in Major Depressive Disorder: A Randomized, Open-labeled Clinical Trial”, Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry, 30, 1271-1276 (2006).
  3. Sarandol A, Sarandol E, Eker SS, Karaagac EU, Hizli BZ, Dirican M, Kirli S., “Oxidation of Apolipoprotein B-containing Lipoproteins and Serum Paraoxonase / Arylesterase Activities in Major Depressive Disorder”,  Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry, 30, 1103-1108 (2006).
  4. Sarandol A, Sarandol E, Eker SS, Erdinc S, Vatansever E, Kirli S., “Major Depressive Disorder Is Accompanied With Oxidative Stress: Short-Term Antidepressant Treatment Does Not Alter Oxidative – Antioxidative Systems”,  Human Psychopharmacol Clin Exp, 2007 Mar;22(2):67-73
  5. Sivrioglu EY, Topaloglu VC, Sarandol A, Akkaya C, Eker SS, Kirli S., “Reboxetine Induced Erectile Dysfunction and Spontaneous Ejaculation During Defecation and Micturition”, Prog Neuro-Psychopharmacol Biol Psychiatry, 31, 548-550 (2007).
  6. Akkaya C, Sivrioglu EY, Akgoz S, Eker SS, Kirli S.,’’Comparison of efficacy and tolerability of reboxetine and venlafaxine XR in major depression and major depression with anxiety features: an open label study.’’ Hum Psychopharmacol. 2006 Jul;21(5):337-45.

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

1. C Akkaya, EY Sivrioğlu, A Sarandöl, SS Eker, S Kırlı, “Majör Depresif Bozuklukta Sertralin ve Reboksetinin Sosyal İşlev Kaybı Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması: Randomize Açık Etiketli Bir Çalışma”, Düşünen Adam: Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi, 19, 5-13  (2006).
  2. A Sarandöl, S Özbek, S Eker, M Özcan, S Kırlı, “Psychiatric Evaluation of Patients with Punching Glass Injuries Admitted to The Emergency Room of a University Hospital in Bursa, Turkey”, Türkiye'de Psikiyatri, 8, 88-93  (2006).
  3. Sarandöl, A., C. Akkaya, S. Eker ve S. Kırlı, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Polikliniğinin İlk Bir Yılında İstenen Konsültasyonların Değerlendirilmesi: 2071 Olgu”, Türkiye'de Psikiyatri, 2007 kabul edildi.
  4. C Akkaya, S Eker, B Yazıcıoğlu, Y Sivrioğlu, D Sipahioğlu, Ş Cangür, S Kırlı , ‘’Major Depresyona Eşlik Eden Anksiyete Belirtilerinin Venlafaksin XR’ın Tedavi Sonuçlarına Etkisi’’,  Yeni Symposium 42 (4): 189-196, 2004

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:

1. Sarandöl, A., E. Sarandöl, S. Eker, EU. Karaağaç, N. Ocak, C. Akkaya ve S. Kırlı, “Oxidation Of Apolipoprotein B-Containing Lipoproteins in Major Depressive Disorder”, WPA Intenational Congress, İstanbul, 2006. (Poster bildirisi)
  2. Sarandöl, A., E. Sarandöl, S. Eker, E. Eröz, C. Akkaya, M. Demirci ve S. Kırlı, “Effects of Antidepressant Treatment on Serum Paraoxonase/Arylesterase Activities”, WPA International Congress, İstanbul, 2006. (Poster bildirisi)
  3. S. Eker, B. Taneli, B. Yazıcıoğlu, S. Kırlı, EY. Sivrioğlu, “60 yaş üstü hastalarda Uludağ Üniversitesi Psikiyatri polikliniğine ilk başvuruda sosyodemografik ve klinik bulgular”, 3rd International Symposium Biological Viewpoints In Psychiatry; Children Adolescents and Adults, Bursa, 2002. (Poster bildirisi)

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

1. Eker, S., B. Yazıcıoğlu, A. Sarandöl, Y. Sivrioğlu, S. Erer, N. Karlı,  M. Zarifoğlu, S. Akgöz ve S. Kırlı, “Parkinson Hastalarında Depresyonun Hastalık Özellikleri ile İlişkisi”, 40. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya, 2004. (Sözel bildiri)
  2. Erer, S., D. Yıldız, N. Karlı, M. Zarifoğlu, S. Eker, A. Sarandöl, Y. Sivrioğlu ve S. Kırlı, “Parkinson Hastalarında Depresyonun Hastalık Özellikleri ile İlişkisi”, Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Kongresi, Çeşme, Kuşadası, 2005. (Sözel bildiri)
  3. Yazıcıoğlu, B., S. Eker, Y. Sivrioğlu, A. Sarandöl, S. Akgöz, M. Zarifoğlu ve S. Kırlı, “Parkinson Hastalarının Bakım Verenlerinde Külfet, Depresyon ve Anksiyete Düzeylerinin Değerlendirilmesi”, 40. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kuşadası,2004. (Poster bildirisi)
  4. Sarandöl, A., E. Sarandöl, S. Erdinç, S. Eker, C. Akkaya ve S. Kırlı, “Major Depresif Bozuklukta Serum Paraoksonaz Aktivitesi ve Apolipoprotein B-içeren Lipoproteinlerin Oksidasyona Duyarlılığı”, 41. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Erzurum, 2005. (Poster bildirisi)
  5. Eker SS, Akkaya C, Akgöz S, Kırlı S., ‘’Antidepresan tedaviye cevap kalitesi açısından noradrenalin gerialım blokajının serotonin geri alım blokajıyla karşılaştırılması’’, 40. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kuşadası,2004. (Poster bildirisi)
  6. Akkaya C, Eker SS, Yazıcıoğlu B, Sivrioğlu EY, Cangür Ş, Kırlı S.,  ‘’Reboksetinin majör depresyon ve eşlik eden anksiyete belirtilerine etkisi’’, 40. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kuşadası,2004. (Poster bildirisi)